Til toppen
Tryk for at se de mange valgmuligheder:

Blekonceptet & Ældrepleje

Giv dine børn den bedste og blødeste start på livet...


Med bomuldsbleer (one size 0-3 år), rispapir og lanolin-uldbukser har du en bleløsning til dine børn uden brug af kemikalier og parfumer... - Du finder bleer og rispapir under menuen "Uldtøj og belædning"-.
Bomuldsbleen tager imod urin og afføring og rispapiret virker som filter/si mellem barnets afføring og bleen (rispapiret skylles ud i toilettet ved bleskift). Lanolin-uldbuksen uden på bleen hindrer det øvrige tøj i at blive vådt (det samme som plastik gør) og den holder barnet varmt om vinteren, selvom det er blevet vådt. Uldbukserne er ikke for varme om sommeren, da de er 100% åndbare.
100% hygiejnisk! Fårets naturlige fedt i ulden - lanolin - er vandafvisende, urin fra den våde ble trænger kun modstræbende ind i uldbuksen. Når urinen (der er syre/sur) og lanolinen (der er base) mødes i uldbuksens varme, foregår der en FORSÆBNINGSPROCESS hvorved urinen i ulden neutraliseres!
Uldbuksen skal således ikke vaskes - med mindre der er kommet afføring på den - men blot have lov til at tørre. Da uldbuksen kan optage urin svarende til 40% af sin vægt, uden at den føles våd eller mister sine gode egenskaber, er det vigtigt at den får lov at tørre min. 6 timer for at virke optimalt.
Dette er Askeladens originale blebuks (vi fralægger os ethvert ansvar for kopiprodukter)

200g lanolingarn giver 3 par bukser. - Du finder Lanolingarnet under menuen "Garn og pinde"-.
På grund af forsæbningsprocessen vil lanolinen i ulden lige så stille forsvinde (du vil bemærke, at buksen ikke mere er tæt).
Når det sker, er det tid til at give uldbukserne en gang Askeladen Uldkur®. Med Uldkur® tilføres ulden atter lanolin og bukserne virker igen. Da alle børns urin er forskellig, kan man ikke sige på forhånd hvor ofte man må give uldkuren. - Du finder både Uldkur og Uldren (vaskepulver) under menuen "Garn og pinde"-. (Vi fralægger os ethvert ansvar for kopiprodukter)

Lige et praktisk tip:
Hav en 10-liters spand med vand og et fingerbøl eddike stående ved puslebordet. Opbevar de brugte bomuldsbleer heri, til du lægger dem i vaskemaskinen - så lugter de ikke.
Et stof-blebarn bruger i gennemsnit 7 bleer i døgnet. Det afhænger af dine vaske og tørremuligheder, hvor mange bleer du behøver.

Vær opmærksom på
  • Du skal vaske meget - men det skal du jo alligevel...
  • Når I er ude, må de brugte bleer tages med hjem.
  • Du skifter bleer oftere - ca. 7 gange i døgnet.

De mange fordele:

  1. Du giver dit barn en sund bleløsning uden parfumer og kemikalier
  2. Løsningen er 100% åndbar og hygiejnisk. Urindampe (ammoniak) bliver ledt væk fra barnets hud - "røde haler" ses meget sjældent! Ligeledes lugter den brugte ble naturligt, den stinker ikke.
  3. Barnet mærker at det bliver vådt og børn i stofble bliver således tidligere renlige end børn i papirble.
  4. Du sparer miljøet for et bjerg af brugte papirbleer.
  5. Når blekonceptet først er anskaffet, har I det til alle de børn, I måtte få. Det er altså en meget økonomisk fordelagtig løsning og så slipper I også for at jagte bleer på tilbud...
Læs her: Et Uldeventyr for store & små (den videnskabelige forklaring).
 

Ældrepleje

Ved livets begyndelse har vi brug for nogen, der tager vare på os, plejer os og pakker os ind i blødhed og varme...
- Ligeledes når livet lakker mod enden...
Et soveskind (medicinsk lammeskind) er blødt og rart at ligge på. Det holder en konstant temperatur og afhælper stivhed og ømhed i led og muskler. Risikoen for liggesår nedsættes også. Askeladens soveskind kan maskinvaskes.

Et soveunderlag af 3-tråde lanolingarn er også dejligt at ligge på. Lanolinen i garnet neutraliserer eventuel urin og dermed lugtgener.
Brugt som siddeunderlag i stolen har det samme virkning. Lanolinuldbukser "Ole Bum model" er også velegnet til ældre, der ønsker at holde varmen og nedsætte lugtgener.

Til voksne med let inkontinens kan et strikket lanolingarnsbind afhjælpe fugt- og lugt-gener. Bindet behøver ikke vask, det skal blot tørre efter brug og have uldkur® med jævne mellemrum.

En undertrøje strikket i silkeuld er en blød og lun luksus, der ikke føles kold, selvom den bliver fugtig. Skal håndvaskes.

Alpacauldsokker er bløde og lunheden afhjælper "uro" i benene. Kan maskinvaskes.

Læs her: Et Uldeventyr for store & små (den videnskabelige forklaring).